KIŠNI DAN NA KUBI – CAYO LARGO

Social

Dan kada smo rezervirale sve na Kubi, zapravo smo se najviše od svega veselile otoku Cayo Largo.

Više je razloga zašto smo odabrale Cayo Largo:

  1. (PRVO) To je jedino mjesto na Kubi na kojem priznaju licencu PADI OPEN WATER (na ostalim mjestima je ili onaj drugi, ili moraš položiti). Inače, ako vam to nije baš toliko bitno onda je najbolje mjesto za roniti – Shark Island na Isla de Juventud.
  2. (DRUGO) Zbog ovih slika:

Rezervirale smo 2 noćenja u hotelu (na otoku postoje samo 3 hotela, od kojih su dva bolesno skupa, a ovaj koji smo mi rezervirale je nešto jeftiniji) – 2 noćenja 150 eura. Karte su nas to tog otoka koštale 180 eura po osobi što je užasno puno kada znaš da si na Kubi i da let traje 1h!

I tako dan prije puta nama otkažu let, i umjesto da poletimo ujutro u 8h, mi poletimo navečer u 17h – i samim time izgubimo cijeli dan Paradise Islandu. Nije bed, ima vremena. Čim smo došle rezervirale smo ronjenje za ujutro, i popodne Sunset trip. Ronjenje je cca 50 EUR 1 zaron, a Sunset trip 80 EUR – ima da se isplati za te pare….

Nevečer smo išle na party, ali nismo ostale dugo jer smo na party došle samo nas dvije, pa nam baš i nije bila špica.

Svanulo je, peks će spavati, a ja odo na ronjenje. Vani pada ko iz kabla. Na mjestu za ronjenje nema nikoga. Sama sam, 9h ujutro je. Dolaze neki ljudi, pitam kada krećemo, a oni mi naravno odgovaraju “Traquilo, chica” – jer di se žurimo??? Nisu me previše pitali, dali su mi opremu, i krenuli smo na brod. Ne znam tko je instruktor, ni koga trebam što pitati, samo sam prebrojala da nas je 8. Prije ronjenja se obično napravi brief da se vidi di se ide, podijele se buddy-ji koji će si pomoć u slučaju “nedajBože”, i instruktor predstavi svoj tajni zvuk. Ništa od toga nije bilo. Buddy-ja nisam dobila, nitko mi nije napravio double check (da vidi jesam dobro podesila opremu), i nemam pojma tko je instruktor. Lik je samo rekao: “Ok, JUMP, vamos” jbmti, vamos i jump, i nisam sigurna dal da idem uopće dolje. Najbolje je ako nisi siguran da ne ideš, jer ako se uspaničiš nije dobro, moraš se dobro osjećati. No kako si uvijek kažem “you are here only once, you will have this moment only once“, tako mi je adrenalin proradio i idem.

Dolje je sve mutno i niš ne vidim, pijesak se diže. Okrenem se oko sebe, nema nikoga. DI SU SVIIIII?? Na -18m sam usred ničega, i nema nikoga. Čujem neko zveckanje, pa idem za zvukom, nađem neke ljude, ne znam jesu to moji, ali mislim da jesu jer ih je gro. Opalim neke selfije, nemam pojma kak je ispalo, snimim nešto s go pro, i opet izgubim sve ljude. Lik opet zvecka. Mislim da idem van, nemrem više, uopće ne uživam. Podignem glavu gore i vidim da smo u PLIĆAKU, i da mislim da nismo dublje od 8m! Poludim, jer realno na 8m nema ništa. Iako se činilo kratko, dolje smo bili 1h. Kad smo izronili (nemam pojma kako smo uspjeli izroniti kraj broda kada je dolje bilo sve mutno), vani je pljuštalo, brod se ljuljao, jedva smo se popeli. Nekoj ženi je pozlilo, jedan se lik udario. Ok, brzo će proć. Sunset trip od 80 EUR će popraviti ovaj grozni doživljaj ronjenja.

Peks je bila u kolibi, kaže da je pljuštalo i da nigdje nije išla. I kaže da nam avion ide sutra rano ujutro u 8!! Trebao je kretati u 20h navečer. Uz sve moje napore da se posvađam i tražim extra dan i let za dan poslije, nisam uspjela. Rekli su samo “So sorry miss”, sorry but jbg-a, trebale smo biti 3 dana na ovom paradise otoku, a bit ćemo samo 1 dan, i taj dan nam cijeli dan pada kiša. Ne da pada, nego pljuštiiiiiiii. Idemo na sunset trip i pljuštiiii.

Sunset trip je super fora stvari, isplati se ako je lijepo vrijeme, ali kako moraš biti zahvalan za male stvari i životu ići za mantrom “Bolje išta nego ništa”, nama je i ovo bio HIT.

Prvo ideš tražiti zvijezde, i nađeš ih.

Onda ideš na otok Iguana, i vidiš ih.

Onda malo roniš kod nekog potopljenog broda, i slikaš se s jatom ribica.

I onda ipak na Sunset tripu uspiješ uloviti 2 sekunde zalazak sunca koji si platio 80 EUR #zahvalna #sunset #vrijediloje

Onda smo pojele jastoga i popile vino #bezobraznodobro. Dobra stvar kada ideš na susnset trip po kiši je ta što na brodu nije gužva (bilo je samo 6 ljudi) i što osim našeg broda nije bilo drugih brodova.

I to je to gotovo je. Idemo nazad ujutro. Navečer je još brutalno puhalo.

Cayo Largo nema neku dušu, to je tipično turističko mjesto gdje će ljudi koji imaju puno para platiti hotel, staviti sliku na fejs i napisati #cuba #vacation. Kuba nije, ali je jebeno dobar vacation ako je sunce.

Ujutro je svanulo sunce, bilo je toplo, bez ijednog oblačka. Kako se avion dizao tako smo uspjele vidjeti plažu sa onih gore slika, i prozirno tirkizno more. #budizahvalan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *